maandag 29 augustus 2016

Ik neem jullie even mee op reis naar de Provence

Kijkt u even naar buiten en aanschouw het herfstweer. Hier heb ik dé remedie voor. Ik neem jullie op deze maandagmorgen gewoon even mee op virtuele reis naar de Provence. Aan zon zal u op deze manier alvast geen gebrek hebben.

Wij trokken deze zomervakantie voor de derde keer (niet op rij) naar de Provence en meer bepaald naar het dorpje Aubignan. Daar logeerden we op een domein waar het ook voor de kinderen heerlijk vertoeven was met veel vriendjes en vriendinnetjes om zich heen. En dit jaar wisten we ook een mooi evenwicht te bewaren tussen zwembad en leuke uitstappen.

Kijkt u maar mee ...

Onze tussenstop op de heenreis hielden we in Champlitte, een dorpje niet zo heel ver van Dijon. De logeeraccomodatie reserveerden we slechts enkele dagen voor vertrek en volstond om te verblijven maar was geen hoogvlieger. Wel was ik gecharmeerd door het kleine dorpje met kronkelige verborgen straatjes en het prachtige uitzicht aan het museum.
Aangekomen op het definitieve adres in Aubignan besloten we dat er geen betere manier is om volledig in vakantiesfeer te komen dan marktjes te bezoeken. Dat deden we dus afgelopen vakantie in overvloed. Ik vind het erg jammer dat ik jullie de bijhorende wirwar van geuren en smaken niet mee kan bezorgen bij deze foto's.


Als ik maar één marktje zou mogen aanraden dan is het dat van Isle Sur la Sorgue. Gelegen tussen de Mont Ventoux en de heuvels van Luberon kan je het Franse stadje vinden dat een beetje doet denken aan Amsterdam en Venetië.


Eén maal per maand vind je hier de drijvende markt, helaas was dat net de week voor wij toekwamen. Maar ook zonder drijvende markt is de gewone wekelijkse markt echt een gezellige aanrader.
 De markt in Carpentras stond ons nog goed bij van onze vorige reizen, al vonden we het deze keer iets minder sfeervol. Maar we vonden al het lekkers waarvoor we kwamen, en zelfs meer dan dat, dus deze missie was ook geslaagd.


Op het marktje in Bédoin, aan de voet van de Mont Ventoux, kreeg Jules wel een erg persoonlijk geschenkje van ons. We lieten een lederen armbandje maken met zijn naam en twee door hem gekozen symbooltjes.Eline en Jules gingen elke uitstap aan met gepast materiaal in de hand en aan de oren voor de autorit.


Ik had jullie nog niet verteld dat we een extra reisgenootje bij hadden. Casper, onze bijna 10-jarige Pinscher, ook hij vond het heerlijk vertoeven in de warme zonnenstralen. 


Als ik aan Frankrijk denk, denk ik aan wijn. Veel wijn. We bezochten enkele wijngebieden en trokken hier enkele keren onze portefeuille goed open. Oeps. In Beaumes de Venise kochten we bij een wijnboertje een geweldig lekkere muscat. We bezochten verder ook nog Gigondas, Vacqueyras, Chateauneuf Du Pape en zoveel meer.Onze duurste wijntjes, maar ook wel lekkerste, kochten we hier bij Chateauneuf du Pape.Na ons bezoekje hier begon het te overtrekken en maakten we nog eens een uitstapje naar Avignon, waar we eerder die week ook al rond kuierden.

Deze vakantie maakten we ook enkele foto's op plekken waar we 4 jaar geleden ook foto's maakten, leuk om te vergelijken. 

Dit is dus eentje van 4 jaar terug:

En deze van afgelopen vakantie:


Serieus, hoeveel gaat dat kind nog groeien? :-)

Ik vertelde in het begin over een goed evenwicht tussen zwembad en uitstapjes en dat is ook echt niet gelogen. Elke dag probeerden we minstens 2x van de verkoeling te genieten. Naast allerlei kunstjes liet Jules ook zien dat hij kan zwemmen.
En hier heb ik ook nog zo'n flashbackfoto voor jullie opgezocht van 4 jaar terug:


En eentje van deze vakantie:


Om op te vreten he?

Genoeg sentimenteel gedoe, ik neem jullie nog even mee naar Roussillon, een gezellig stadje ook wel gekend als de okerstad. Ik was toch ferm onder de indruk van al dat moois, en dan hebben we zelfs de okermijn zelf nog niet bezocht wegens teveel poetswerk als ik alle kinderen daarvan zag terugkomen ;-). 
Na al die okerkleur is Gordes wel het andere uiterste, maar daarom niet minder mooi. Dit rustieke plekje was al vele keren het decor voor films en ik kan ze geen ongelijk geven. De vele verborgen steegjes en de oude sfeer dat het dorpje uitstraalt maakt dat het dorpje een absolute must-see is tijdens uw volgende Provence vakantie.


Je ziet hier ook wel duidelijk wie de clown in huis is en om u voor te zijn, dat zijn vaders genen.
In Carpentras was er een driedaags monstertruckevent waar we niet heen gingen maar daardoor hebben we wel punten kunnen scoren bij Jules met een super coole foto. Katchingggg! 


Op een bloedhete dag beklommen we de Mont Ventoux, met airco, in de wagen. Maar toch is dit ook een aanrader, al die bezwete wielertoeristen zien zwoegen in de hitte en zelf volledig uitgerust boven van het uitzicht genieten. Het geeft toch een speciaal gevoel, moehaha.


We reden het parcours van de Mont Ventoux zonder al te veel inspanningen (wat beetje gelogen is voor mezelf en zoon met licht hoogtevrees) terug naar beneden en kwamen aan in Sault. Gelukkig stonden onze ramen open want de uitgestrekte lavendelvelden zorgden voor een immense geurbom in onze auto, ook al was de bloei al een tijdje afgelopen. Tot onze grote vreugde ontdekten we dat in het dorpje zelf de lavendelfeesten volop aan de gang waren. We hebben genoten met de grote G.


Monsieur Baguette bezorgde ons 's morgens het ontbijt, al mankeerde er af en toe een stukje.


En als jullie zouden besluiten deze trip ook eens te maken heb ik een fantastisch restaurantje aan te raden in Beaumes de Venise. Laat het mij dan zeker weten want echt waar, lekker eten (denk aan camembert au bois, pizza's au bois, steak tartare, creme brûlée enz) en daarbovenop een formidabel verzicht over de wijnvelden en dat in een sfeervol kader maakt dat ik er met veel heimwee aan terugdenk.Proficiat, u hebt de eindmeet gehaald en zich door de foto's geworsteld al hoop ik dat jullie er misschien ook een tikkeltje vakantiegevoel aan over gehouden hebben?

10 opmerkingen:

 1. Ik ben net terug van de Provence, we zijn op heel veel dezelfde plekken geweest, ik herken zelfs sommige foto's van jou haha. Zo toevallig! Mooi he daar, het okergebergte vond ik ook echt de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat moet in dat geval wel grappig zijn om deze post te lezen 😄. Wij zijn sinds woensdag terug, misschien hebben we elkaar daar wel ergens gekruist 😂.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een heerlijke vakantie. En, sentimenteel of niet, ik vind de flashbacks wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zaten aan de zee, maar wilden ook Gordes bezoeken. Niet gelukt omdat de tour de france er die dag passeerde. Uit ellende hebben we dan Fontaine de Vaucluse moeten bezoeken, want we geraakten gewoonweg NERGENS. En laat dat nu net een vreselijk platgelopen toeristenoord zijn. Gelukkig vonden we er wel een gezellig restaurant:pleister op de wonde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zonde dat het allemaal wat tegensloeg ... Hopelijk verder nog wel leuke uitstapjes kunnen doen?

   Verwijderen
 5. Wij zijn ook in Avignon geweest de afgelopen vakantie :-)
  Hier dus ook foto's van de draaimolen, de parapluutjes, het kasteel.. ;-)
  En op onze camping reed de auto met de reclame-monstertruc ook constant voorbij op de baan tot groot jolijt van onze jongste :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zo leuk, ik ben op sommige plaatsen geweest als kind met mijn ouders :-)

  BeantwoordenVerwijderen