maandag 7 november 2016

naar Parijs met kinderen

Dat het bij mij de afgelopen week rustig was op creatief vlak hadden jullie misschien al gemerkt. Wij hadden namelijk een ontzettend leuke herfstvakantie met als topper toch wel onze tweedaagse citytrip naar Parijs. We trakteerden onze kinderen en onszelf op twee dagen genieten van al dat moois.

Al mijn tips over Parijs met kinderen (de onze zijn 8 en bijna 6 jaar) op een rijtje:

Al bij het boeken zal je het misschien merken, de hotels in Parijs zijn niet scheutig op gezinnen met twee kinderen. Bij de meeste hotels mocht er maar één kind mee op de kamer en aangezien we ienemienemutte niet zagen zitten hield ik de zoektocht vol. Ik stootte zo op een tof en trendy hotelletje gelegen tussen de Sacré-Coeur en Moulin Rouge. Het Basss hotel is klein maar gezellig, budgetvriendelijk (in vergelijking met de woekerprijzen van andere hotels) en had alles wat we nodig hadden. Van een gezellig ontbijt tot WiFi, van kleurpotloden en spelletjes voor de kindjes tot koffie en zoete verwennerijen in de namiddag. De kamers waren zelfs voorzien van een scheidingsdeur. Het hotel ligt op ongeveer een 20 à 25 minuten wandelen van het station.Onze eerste uitstap na aankomst in het hotel ging richting de Opera, echter was de eerste halte al in onze straat. Daar op de hoek bevindt zich namelijk een take-awaycrêpe (en andere lekkernijen). Grote pannenkoeken met choco, suiker, maar ook met verschillende soorten kazen, hesp enz. zijn er te verkrijgen.


Met de pannenkoek in de hand hielden we even stand bij de Moulin Rouge waarna we onze route verder zetten richting Galeries Lafayette. Vele oooh's en aaah's ontsnapten ook de kindermondjes bij het bewonderen van de prachtige koepel en, voor de dochter, de vele make-upstandjes.
We wandelden verder richting Opera aangezien daar de bus Foxity halte zou houden. We vonden een aantal kiosken waar tickets voor deze hop on hop off bus te verkrijgen waren maar deze rekenen een supplement voor de kinderen aan. Ik had vooraf enig opzoekwerk gedaan en waar je bij andere grotere busmaatschappijen 100 euro voor twee volwassenen en 2 kinderen zou betalen (33 euro/VW, 17 euro/kind) betaalden we bij Foxity amper 20 euro per volwassenen en de kinderen jonger dan 12 jaar zijn gratis! (Via internet betaal je zelfs maar 18 euro per volwassene) Maar opgelet, koop je dus tickets aan één of andere kiosk betaal je per kind 5 euro bij. Om gratis tickets te krijgen moet je even doorwandelen naar de Toeristische Info op dit adres: 5 Avenue de l'Opéra, 75001 Paris.

We lieten ons rondrijden langs de Champs Élysées (de halte is net voor de Disney store), Arc de Triomphe, Place de la Concorde, Notre Dame, Eiffeltoren en zoveel meer. Toegeven, de tour is minder uitgebreid als bij de grotere busoperators maar met kinderen zie je alle hoogtepunten die je moet gezien hebben op een korte tijd.


We stapten uit aan de Eiffeltoren en besloten de rit naar boven te wagen, weliswaar met de lift. Goedkoop is het bezoek niet (ongeveer 50 euro voor 2 volwassenen, 2 kinderen) maar ik kan je garanderen, het is het meer dan waard. Het aanschuiven aan de kassa en de lift moet je er wel bijnemen. De lift hield halte op de 2e verdieping, daar kan je even naar het toilet, een kleinigheidje eten (zoals bij elke toeristische attractie wordt hier goed doorgerekend) en genieten van het fantastische uitzicht. (Tip: de macarons zijn super lekker!) We namen de lift verder naar de top om te genieten van het adembenemende zicht. Ongelooflijk! Onze kinderen hadden er een 'Once in a lifetime' en deden er een radslag op het hoogste platform. Indien je wilt kan je hier ook een glaasje champagne drinken.
Bij het naar beneden gaan heb je ook de mogelijkheid uit te stappen op de eerste verdieping. Hier bevinden zich enkele winkeltjes en een glazen vloer.Na al dat moois wandelden we richting de Champs Élysées en bezochten er enkele winkels. Een bezoekje aan de Disneywinkel mag hier voor de kinderen zeker niet ontbreken. Na het shoppen was het inmiddels donker en konden we op de bus genieten een het prachtig verlicht Parijs.
We stapten af aan de Opera en besloten een taxi richting hotel te nemen. De kleinste telg was namelijk in een zeer diepe slaap gesukkeld. Een taxi te stekken krijgen is easy peasy en kostte ons slechts 11 euro (zonder tip uiteraard).


In het hotel kregen we onze kamer toegewezen en de bedden zagen er zeer aanlokkelijk uit. De badkamer is echt wel mini maar volstaat voor een citytrip. Voor het avondeten vonden we een leuke pizzeria net achter de hoek. Al Caratello (Rue Audran) heeft in dezelfde straat 3 vestigingen maar in het hotel wisten ze ons te vertellen dat het allemaal van dezelfde eigenaar was. Al merkten we dat in één van de drie vestigingen geen pizza op de kaart stond.
Lekker gegeten en lekker gedronken gingen we na een zware dag slapen.


Na een zalige nachtrust startte dag 2 met een, naar Franse normen, uitgebreid ontbijt. Croissants, chocoladebroodjes, pannenkoekjes, kazen, vlees, confituur, honing, enz. vulden onze buiken. Onze bagage mochten we in de bagageruimte achter laten tot we de Thalys terug namen.We wandelden door de gezellige buurt van het hotel, aan hippe winkeltjes en restaurantjes hier geen gebrek. Aangezien we blijkbaar al op enige hoogte zaten kwamen we boven uit aan de Sacré Coeur. We moesten dus enkel de trappen naar beneden nemen om aan Montmartre te geraken. Je kinderen in het oog houden is overal een must maar hier toch een extra aandachtspuntje. Er stonden namelijk twee groepjes langs elke kant te wachten die nogal opdringerig armbandjes probeerden te maken bij elke voorbijganger. Zonder oogcontact te maken en door een deftig tempo aan te houden zijn we er gewoon voorbij gewandeld.We kuierden even door de straten tot Eline zei dat ze nog wel eens wou gaan shoppen in Galeries Lafayette. We wandelden dus opnieuw die richting uit. Tip: de straat van de Moulin Rouge oversteken is met kinderen best te doen, de straat van de Moulin Rouge doorwandelen iets minder. Gelukkig vonden de kinderen 'al die rare winkeltjes' eruit zien als Halloweenwinkels en stelden ze zich niet teveel vragen over al het bloot en vreemde pakjes dat in bijna elke etalage te bezichtigen was. :-)

In Galeries Lafayette namen we rustig de tijd nog eens rond te wandelen. Zo kwamen we boven op de kinderafdeling en ontdekten we een grote Disneyafdeling. Het miezerde buiten een beetje dus we bleven iets langer dan voorzien shoppen.


Daarna zetten we onze toer verder richting hotel, we hadden ons voorgenomen daar in de buurt iets gezelligs te zoeken om te lunchen en zo in stijl af te sluiten. Helaas hebben we qua restaurant hier wel een mispak aan gedaan maar gelukkig maakte het theemomentje in de lounge van het hotel het nog goed.

We wandelden met de bagage richting Thalys en dommelden op weg naar huis één voor één in slaap.

4 opmerkingen:

 1. Super leuk geschreven en zeer goeie tips voor iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt! Altijd handig, tips voor een stedentrip met kids!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk! bedankt voor de tips zeg!! zullen hopelijk ooit nog eens van pas komen, want Parijs.. aaaaah... wie verliest daar nu niet z'n hart??!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te lezen hebben jullie een hele fijne tijd gehad en leuk zoveel info die we krijgen Dank u

  BeantwoordenVerwijderen