zondag 30 juli 2017

A day in paradise: Thermen Katara


Wie mij volgt op Instagram merkte het misschien al op. De afgelopen weken en maanden staan hier ten huize B-Naais in teken van het gezin. We maken leuke uitstappen bij de vleet en proberen regelmatig eens een nieuw adresje uit.

In het verleden ontsnapten manlief en ik regelmatig even aan de dagelijkse drukte tijdens een paar uurtjes privésauna. Gewoon ontspannen en niet gestoord kunnen worden. Een aanrader kan ik u vertellen. Echter loopt die rekening al snel hoog op. Voor een degelijke saunabeurt betaal je al snel 120 euro voor twee uurtjes of meer, zonder extra toeters en bellen.

We hoorden in onze vriendenkring steeds vaker over hoe goed het is bij publieke wellnesscentra. Niet goed wetende of het wel iets voor ons zou zijn besloten we het er toch op te wagen. 't Is nu niet bepaald dat ik voorzien ben van een Scarlett Johanssonlijf, laten we eerlijk zijn, dus de onzekerheid speelde mij toch een beetje parten.

Na onze zoektocht, en ook door de positieve reacties in onze omgeving en op internet, besloten we Thermen Katara te Belsele (Sint Niklaas) uit te proberen.


We gebruikten een zomertoegangbon, te vinden op de site van Thermen Katara en waren er helemaal klaar voor. Bij het binnenkomen had ik al een 'wauwgevoel'. We werden hartelijk ontvangen en kregen ook de nodige uitleg. Je kan hier ook gerust een ongeplande uitstap naar maken want zowel de badjas als handdoeken kan je huren en slippers kan je hier aankopen. Geen excuses dus! Een bandje om de pols geeft je toegang tot je persoonlijke locker maar is bovendien ook je betaalmiddel die dag. Besluit je iets te drinken of te eten, dan kan je gewoon je bandje laten scannen waardoor alles op één rekening komt te staan. Handig nietwaar?
Het zorgt er bovendien ook voor dat je niet snel nog geld moet halen uit je locker en in de vlucht nog dat ene bericht/facebook/instagram op je gsm checkt (ik ken mezelf). Dat is wat ik dus nodig heb, totale rust.


Mijn eerste onzekerheden verdwenen ook snel. Je hoeft helemaal niet poedelnaakt rond te wandelen in het complex. Mijn badjes hield ik bij onze verkenning gewoon aan.
Maar ook toen we de panoramasauna binnengingen zonder badjas was ik op mijn gemak. Geen vreemde blikken of gestaar. Dit had ik mij anders voorgesteld, de stress gleed af mijn lichaam.

We gingen van sauna naar sauna en koelden tussendoor af onder de douches en in het buitenzwembad, genoten van het zonnetje in de grote tuin en bubbelden erop los in het bubbelbad.


Na het middageten dat tot in de puntjes verzorgd was besloten we deel te nemen aan de Thaise opgietsessie. Niet goed wetende wat te verwachten lieten we ons verrassen door de warmte en de heerlijke geuren. Nooit gedacht dat ik in een sauna zoveel kippenvelmomenten kon beleven. Tijdens de pauze genoten we van de afkoeling in open lucht met de voeten in het kabbelend beekje en een fris stuk fruit.

Helaas waren we net te laat voor de Scrubsessie in de Hamam, we moesten dus zeker nog een keertje terugkomen. Dit deden we dus ongeveer een week geleden. Ik kreeg namelijk voor mijn verjaardag een leuk geschenkje in de mailbox nadat ik mij had aangemeld op de nieuwsbrief.
Onze tweede relaxdag bevestigde nogmaals ons aangenaam gevoel van de eerste ervaring. We besloten er ditmaal een aantal uren extra te vertoeven en hadden dit gerust nog wat langer kunnen volhouden.


Deze keer waren we wel op tijd voor de scrubsessie en lieten ons in de watten leggen met scrubzout en allerlei crèmes waardoor we ons helemaal als herboren voelden.
Met een zacht velletje lunchten we deze keer wegens weersomstandigheden niet buiten maar in de mooi ingerichte bistro.


De uitgebreide kaart en suggesties maakten de keuze niet makkelijk. De gerechten die passeerden waren één voor één mooi gesoigneerd en bovendien zijn het ook rijkelijke porties.
We vertoefden ook een tijdje in de relaxruimte waar we ongestoord konden lezen. Even helemaal de wereld rondom je verliezen zonder gestoord te worden, ik kan het iedereen aanraden.


Vervolgens gingen we nogmaals voor de opgietsessie in de Thaise sauna.
De dag was weeral te kort toen we merkten dat het tijd was om de kinderen op te halen. Gelukkig kan je (mits je eigen agenda het toelaat) tot 23u en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 23u30 blijven verder genieten. Een volgende keer hopen we er 's avonds ook eens te relaxen.


Bij het afrekenen kreeg ik van mijn man in de shop bovendien geurstokjes die ons dagelijks thuis laten wegmijmeren naar onze zalige dag daar.

Tot binnenkort!

Aangezien foto's nemen logischerwijze niet toegelaten is kreeg ik van Thermen Katara de toestemming bovenstaande foto's te gebruiken.

3 opmerkingen:

 1. Leuk te horen, zeker eens doen dan. Weer mooi geschreven ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel leuk om te horen. In Groot-Bijgaarden heb je Waer Waeters, daar gaan wij af en toe een dagje ontspannen. Het is een beetje hetzelfde systeem met het bandje, maar daar heb je een naakt gedeelte en een bikini/zwemkledij gedeelte. Wij houden het op het tweede stuk maar dat is al zo uitgebreid dat we ons met gemak een middag bezig kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Bij Katara kan je op woensdag gewoon in badkleding moest je dat leuker vinden! Wij denken erover dan eens met de dochter en misschien zoon te gaan. 😀

   Verwijderen