vrijdag 27 oktober 2017

Thermen Katara ... de locatie voor een beetje me- en we-time

Make yourself a priority once in a while. 
It's not selfish, 
it's necessary.

Nu de vakantie er alweer een tijdje op zit, de kinderen weer ondergedompeld worden in huiswerk en buitenschoolse activiteiten, mama en papa zich weer volop concentreren op hun rol als taxichauffeur van school naar de voetbal en de turnles, judoles en korfbal en als het een beetje mee zit nog even tussendoor zelf kunnen zwoegen in de fitness wordt het weer tijd om even op adem te komen.

De deur achter je dichttrekken en een dag genieten van rust, geen ge-mama of ge-papa rond je heen en de batterijen opladen is net wat ik nodig had tijdens de donkere dagen die momenteel hun intrede doen. Een dagje wellness bij Thermen Katara kwam dus als geroepen.


Eerder vertelde ik jullie in deze blogpost over onze eerste stappen in de 'publieke saunawereld'. Iets wat me in het begin wel wat stress bezorgde bleek volkomen onterecht. Intussen voel ik me immers even goed op mijn gemak daar als dat ik in mijn joggingbroek in de zetel zou hangen.
Intussen was het dus de derde keer dat we deze Thermen bezochten. Alles is hier tot in de puntjes geregeld, voor ons dus geen enkele reden om de rust elders op te zoeken. Als je mij één ultieme reden vraagt waarom deze wellness er voor mij met kop en nek bovenuit steekt is het toch wel het oog voor detail. En dan bedoel ik echt ook de meest pietluttige details. Alles netjes afgewerkt, de sfeer klopt, de rust overheerst en de bediening is uitermate hartelijk.


Na het warme onthaal, zoals we intussen gewend zijn, konden we genieten van een ontbijt om U tegen te zeggen. Vers fruitsap, een glaasje bubbels, koffie of thee, heerlijk brood, kazen, zalm, een eitje, verse kaas met granola en dan vergeet ik vast nog veel meer. Met zo'n gevulde maag besloten we rustig te starten en vroegen eerst aan de bar een rondleiding aan.
Ja we wisten intussen wel waar alles was maar toch is die rondleiding een aanrader! We kregen zo enkele tips over in welke volgorde we het best de sauna's konden nemen, hoeveel tijd je idealiter tussen de verschillende sessies laat, wat de kortste route naar de kleedkamer is en ook waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn, handig nietwaar? :-) 


Na een ontspannend voetbadje was het tijd om ons helemaal over te geven aan een heerlijke massage. We kregen eerst een gezichtsreiniging en daarna een volledige lichaamsmassage. Nu heb ik her en der al wel enkele massages ondergaan in andere wellnesscentra maar die waren niets in vergelijking met deze ervaring. In een heerlijke rustige omgeving voelde ik gedurende een uur zo alle stress en drukte uit me wegglijden. Om nog even in deze roes te blijven besloten we aansluitend de scrubsessie in de hamam te volgen. Met een zacht babyvelletje dronken we in de gezellige bistro onze smoothie voor de open haard. Wat vitamientjes rijker trokken we naar de Thaise sauna voor de opgietsessie. Voor de derde keer op rij genoten we van dit warme ritueel. We lieten ons vertellen dat de opgietsessie in de Finse sauna nog iets pittiger is, dat klonk als een uitdaging. Na een tijdje relaxen en op adem komen waagden we het erop en we moesten inderdaad toegeven dat het nog intenser was, maar met een nog meer voldaan gevoel achteraf. 


In de bistro namen we de tijd om opnieuw op te laden en ons te laten verwennen met de heerlijke gerechtjes die geserveerd werden. Wat mij vooral opviel is dat de kaart keer op keer aangepast wordt. Ook al besluit je om op regelmatige basis te komen, het aanbod zal je zeker niet vervelen.
Helaas zat onze dag er toen bijna op. Na nog een uitgebreide douche waren we weer helemaal opgeladen, klaar om de wilde schoolverhalen van de kinderen te aanhoren.

Ik kan het iedereen aanraden even vrij te nemen van het ouderschap, het kleine grut onder te brengen bij de grootouders, tantes en nonkels of vrienden en gewoon even me-time of we-time te nemen. Willen jullie net als wij even ontsnappen aan de dagdagelijkse drukte? Neem dan zeker een kijkje op de website van Katara. Katara bestaat intussen 6 jaar, hip hip hoera, en er zijn enkele leuke promoties en arrangementen in de aanbieding!

Hebben jullie deze wellness al bezocht? Genoten jullie er ook zo hard van? 


Met dank aan Thermen Katara voor de hartelijke ontvangst en het publicatiemateriaal

11 opmerkingen:

  1. Super leuke nog en inderdaad absoluut een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk he, de sauna. Ik ga er zo ook heen, alleen één hokje in de sportschool. Een dagje er van maken is beter eigenlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben nog nooit naar zo'n centrum geweest, en het lijkt me ook niet echt iets. Maar ik geloof best dat het heel ontspannend kan werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben nog nooit naar een spa of sauna geweest maar het klinkt toch wel erg verleidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit is echt iets wat ik nu zou kunnen gebruiken. Eventjes zalig relaxen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk naar sauna. Wij willen dit jaar nog weer naar Sauna te gaan. Hopelijk kunnen wij de tijd maken. Zo zin in

    http://dhini.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Daar kan ik ook echt van genieten, zo n dagje wellness. Zalig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een dagje wellness lijkt me heerlijk. Voor mij is het al een eeuwigheid geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jammer dat het niet in de buurt is, anders was ik zeker langs gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lening aanbod tussen internationaal individu.
    Als u financiële hulp wilt, kan ik u helpen.
    Neem contact met mij op:
    E-mail: Contact@cfi-info.com
    Nummer whatsapp: +33784505888
    Website: https://cfi-info.com

    BeantwoordenVerwijderen