donderdag 14 december 2017

Herinneringen levendig houden met Fotofabriek.nl

Hopen USB-sticks, een bomvolle harde schijf en een GSM die bijna uit zijn karkas barst van de foto's (ja ik zet te weinig over en heb intussen al minstens 65 weken geen reservekopie kunnen maken op de cloud wegens veel te veel). Duizenden herinneringen, allemaal netjes (ahum) gestockeerd en geen enkele foto van de laatste jaren in huis, gewoon old fashion op papier om te delen en op terug te blikken met familie en vrienden.

Het mailtje van Fotofabriek kwam als een geschenk uit de hemel. Of ik een fotoboek wou maken en mijn ervaringen wou delen. Reken maar van yes!


Een aantal dagen knock-out zijn bleek ideaal om te graven in het fotoarchief. Afgelopen lente waren we 10 jaar getrouwd en om dat te vieren genoten we van een heerlijke vakantie in de Dominicaanse Republiek. Deze onvergetelijke ervaring wou ik vastleggen om samen nog vaak bij weg te dromen.Ik ging via www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken aan de slag. Na de software gedownload te hebben was het zover. Wat erg leuk is aan het programma zijn de vele opties. Ik raad je aan even de handleiding/tips door te nemen. In mijn enthousiasme sloeg ik uiteraard die stap over, typisch. Het programma biedt heel wat keuze qua foto-indeling, wat het erg makkelijk maakt om foto's te slepen naar de juiste plaats zonder je hoofd te breken over de ideale bladvulling.


Ik ben verliefd op de foto's die over heel de pagina geplaatst kunnen worden en van de kwaliteit hiervan. Vroeger heb ik wel eens online een album besteld maar ik heb nu wel de indruk dat de scherpte van deze foto's beter tot zijn recht komen via Fotofabriek, terwijl ik vroeger mijn foto's echt met een camera trok en nu met mijn smartphone.
Het boek is mooi afgewerkt en voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Je kan bovendien ook gebruik maken van allerlei kaders, frames, vormen, achtergronden enz. Niets is te gek om jouw album helemaal het jouwe te maken.


Wat mij bovendien enorm charmeerde was de service. Een duidelijk communicatie en wat het voor mij deed ... het filmpje van het productieproces van de cover van mijn album. Kijk en aanschouw ... Hoe tof is dat?


Het boek werd netjes geleverd en sneller dan ik had gedacht. En toen deden ze het weer, een persoonlijk berichtje bij het album waarop vermeld stond wie mijn album gecontroleerd heeft en bovendien allerlei tips over hoe je een fotoalbum het best kan bewaren, veel tips kende ik nog niet! Bedankt!!


Nadat ik zelf het album bewonderd had was het aan de kinderen. Ze waren wild enthousiast en begonnen opnieuw voluit te vertellen over de vakantie, wat hun leukste momenten waren, het babyschildpadje dat Jules had mogen vasthouden, het zwemmen in het o-zo-blauwe water, het buggyrijden, de speedboot, alles kwam weer boven en de pretlichtjes in hun ogen bleven nog een hele tijd naschitteren.

En dat was hét moment dat ik het wist. Dat ik besefte dat de kinderen niet veel hebben aan al die digitale bestanden. Dat ze iets tastbaars nodig hebben om die herinneringen levendig te houden.


Bedankt Fotofabriek voor deze herinnering. Ik kom zeker bij jullie terug!

Als jullie ook graag aan de slag willen gaan is het nu het moment. Op diverse producten lopen momenteel erg leuke acties. Misschien nog een leuk ideetje voor de feestdagen?

O ja ... en als je besluit een fotoalbum te maken over een rondreis is dit vast nog een leuke tip! https://www.fotofabriek.nl/blog/routekaart-afdrukken/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten